Na 20 jaar duizenden tuintekeningen te hebben gemaakt eerst bij een groot hoveniersbedrijf in het noorden van Friesland en later voor ons eigen hoveniersbedrijf en tuincentrum is in het jaar 2000 Tuinstyle opgericht.


Tijdens het ontwerpen van uw tuin zijn ruimte en massa belangrijk.

Op een plattegrond komen slechts twee afmetingen tot uitdrukking ofwel de lengte en de breedte van de tuin. Wat op een tekening lijnen en vlakken zijn ,  worden in werkelijkheid massa's die de tuin omsluiten en indelen.

Wij ontwerpen alleen tuinen die een duidelijke ervaring van de ruimte in al zijn 3 dimensies geeft. 


Tussen de verschillende onderdelen van het ontwerp moet altijd een juist en onderling verband en overeenstemming bestaan . Harmonie en contrast zijn bij mijn ontwerpen altijd in balans.

Mijn visie:


Rust ,ruimte

en vooral SfeerIn 2006 is de overstap gemaakt naar autocad en tegenwoordig worden de ontwerpen steeds vaker gevisualiseerd met 3d-beelden . Momenteel is het zelfs mogelijk om een levensechte tuinfilm te maken waarbij men het tuinontwerp nog beter en realistischer ervaart .

 

Zeer binnenkort komt er ook de mogelijkheid om uw toekomstige tuin te bewonderen door een virtueel reality bril indien u dit wenst. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

 

 

Wie gaat mijn tuin aanleggen?

 

Als het tuinontwerp eenmaal klaar is wilt u natuurlijk zo snel mogelijk van uw nieuwe tuin genieten.

U kunt dit natuurlijk zelf doen. Indien u hier voor kiest kunt u altijd contact met mij opnemen voor extra advies.

Maar u kunt dit  ook laten doen door een hovenier.

Zelf heb ik goede ervaring met onderstaande hoveniers.

 

Tuinservice Hilarides

Germs Grien in Berlikum

De Groenvoorziener in Sneek

 

 

 

Als het ontwerp klaar is gaan we om tafel om alles goed door te nemen en eventuele aanpassingen of wijzigingen te maken.

In dit geval werd ook deze tuingebruiker enthousiast!